Logo

Matematiikan opiskelijaryhmä Matrix ry


Helsingin yliopiston matematiikan opiskelijoiden ainejärjestö

Unohditko salasanasi?
Unohditko käyttäjätunnuksesi?
Fuksille

Tervehdys!
Terve uusi opiskelija, eli fuksi! Olet löytänyt käsiisi matematiikan opiskelijaryhmä Matrix ry:n tervehdyksen - ja kuten matemaatikoilla on tapana, aloitetaan teksti määrittelemällä pari käsitettä. Matematiikan opiskelijaryhmä Matrix ry, tuttavallisemmin Matrix, on matematiikan ainejärjestö Helsingin yliopistossa. Ainejärjestö puolestaan on lähin taho, jota kiinnostaa juuri sinun opiskelusi ja hyvinvointisi opiskelijanäkökulmasta. Matrixin voimavara on todella monipuolinen toiminta värikkäälle jäsenistölleen. Järjestämme aktiivisesti tapahtumia niin rentojen hengailujen, sitsien, urheilun kuin kulttuurinkin muodossa, sekä tärkeänä lisänä osallistumme opetuksen kehitykseen. Lisäksi Matrix tekee yhteistyötä monen yrityksen kanssa. Tarjoamme siis todella jokaiselle jotakin.

Ainejärjestön aktiivit ovat tavallisia opiskelijoita, joita kaikkia kiinnostaa jokin osa-alue ainejärjestötoiminnassa. Sinäkin olet tervetullut järjestämään mitä ikinä haluatkaan, jos sellainen sinua kiinnostaa! Nykyisten Matrix-toimijoiden kuvat ja yhteystiedot löydät Hallitus ja virkailijat -sivulta.

Matemaatikoita voit tavata ympäri Kumpulaa, mutta jos mieltä askarruttaa jokin kysymys, kannattaa ehdottomasti suunnata suoraan Exactumin kolmannen kerroksen "Komeroon". Komero on meidän ikioma opiskelijahuoneemme, josta löytyy muun muassa kahvia, lautapelejä, muutama tietokone, vanhoja jääriä (jotka auttavat kuitenkin erittäin mieluusti matemaattisissa ongelmissa), lainattavissa olevia kurssikirjoja ja syksyllä toivon mukaan myös sinä! Komero saattaa tuntua jännittävältä paikalta, mutta lupaamme, että siitä voi tulla toinen kotisi, kunhan kerran uskaltaudut sisään! 

Mitä luultavimmin olet siirtymässä elämässäsi uuteen ja ihmeelliseen vaiheeseen. Ehkä tulet suoraan lukiosta tai ammattikoulusta, ehkä olet jo kokenut yliopisto-opiskelija, tai jotakin siltä väliltä. On taustasi sitten mikä hyvänsä, muutamasta selviytymisvinkistä tuskin on haittaa. Olet nyt täysin vastuussa itsestäsi ja omista opinnoistasi. Varo akateemisesta vapaudesta huumaantumista! Pahinta onkin, kun vääristä valinnoistaan ei voi syyttää ketään muuta kuin itseään. Fuksivuodesta kannattaa ottaa kaikki irti! Kokeile kognitiotieteen sivuaineopintoja, hairahda kiertotielle aamun pikkutuntien kotimatkalla, nappaa kurssi jonka nimikään ei sano sinulle yhtään mitään ("topologia?"), ja aloita rohkeasti keskusteluja tuntemattomien ihmisten kanssa. Saat valitettavasti elämässäsi vain yhden matematiikan fuksivuoden. Tasapainoile siis ilolla ja vaikka hieman horjahdellen akateemisten rientojen ja luentojen välissä. Sen kanssa sinua auttavat mielellään tuutorimme, jotka ovat olemassa sinua ja kanssafuksejasi varten. Me matrixlaiset pyrimme tekemään opiskelustasi unohtumatonta!

Yhden asian voimme sinulle luvata: Matematiikka on parasta, mitä voi opiskella! Siltä se ei kuitenkaan aina tunnu. Harva ala tarjoaa samanlaisia ymmärtämättömyyden tunteita. Joskus kahden tunnin luennosta saa kiinni noin kolmen lauseen verran ja laskaritehtävätkin saattavat silloin tällöin näyttää arabian kielioppitehtäviltä. Toistuvat ahaa-elämykset tarjoavat kuitenkin aina uutta intoa jatkaa opiskelua. Harva ala myöskään harjoittaa yhtä tehokkaasti ajattelua ja sinnikkyyttä! Aluksi matematiikka saattaa vaikuttaa hajanaiselta kentältä, kun ensimmäisen vuoden kurssit käsittelevät vain palasia tästä. Myöhemmin eri matematiikan alat kuitenkin kietoutuvat kauniisti yhteen - mitä korkeammalle kiipeät matematiikan opinnoissasi, sitä kauemmas näet. Älä siis säikähdä deltaa ja epsilonia. Vielä jonain päivänä ne ovat ystäviäsi!

Tervetuloa mukaan! Ehkä kohtaamme syksyllä Exactumissa. Pääovesta sisään, kierreportaita kolmoskerrokseen, käytävää eteenpäin, sisään oikella olevasta meemeillä vuoratusta ovesta ja vihreälle sohvalle istumaan. Sieltä meidät matemaatikot löytää! Ja muista, että matemaatikolle todellinen maailma on vain yksi erikoistapaus.

Terveisin,
Matrixin hallitus 2019

Fuksisyksyn 2019 tapahtumia

Matrix ja muut matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan opiskelijajärjestöt järjestävät syksyllä runsaasti fukseille tarkoitettuja tapahtumia, joissa on mahdollisuus tutustua sekä muihin fukseihin että vanhempiin opiskelijoihin, erityisesti tuutoreihin. Alla on listattu tärkeimmät syksyn tapahtumat lyhyiden kuvausten kera. HUOM! Tapahtumien päivämäärät tarkentuvat kesän mittaan. Lisää tietoa tapahtumista saat syksyllä näiltä nettisivuilta, sähköpostilistalta sekä tietenkin tuutoriltasi. Kaiken tämän lisäksi kannattaa liittyä Facebookissa ryhmään "Matematiikan ja tilastotieteen fuksit 2019".

14.8. Varaslähtö elämään
Syksyn ensimmäinen fuksitapahtuma on jo kesällä! Suuntaamme Suomenlinnaan piknikille. Luvassa myös halukkaille pelejä ja muuta ohjelmaa. Yhteislähtö Rautatieaseman etuovilta, mainoksistakin tuttujen palloukkojen luota tapahtuu klo 14.00. Etsi käsiisi punahaalarista iloista porukkaa. Mikäli sattuu satamaan, tule silti paikalle. Keksitään kuitenkin jotakin tekemistä yhdessä!

26.8. - 30.8. Orientoiva viikko
Matematiikan ja tilastotieteen osasto sekä matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta järjestävät orientoivalla viikolla uusille opiskelijoille runsaasti ohjelmaa, jonka on tarkoitus tutustuttaa yliopistoon ja antaa esimakua matematiikan opiskelusta. Orientoivan viikon maanantaina fuksit jaetaan pieniin ryhmiin, joita vetävät tuutorit, jotka ovat akateemisesti vanhempia opiskelijoita. Kannattaa siis tulla paikalle.

27.8. Osastoiltapäivä
Osastiiltamissa on mahdollisuus tutustua laitoksen henkilökuntaan. Ohessa myös lautapelien pelailua, arvontoja ja ruoka-tarjoiluja.Osastoiltama pidetään nimensä mukaisesti osastolla, Exactumin 3. ja 4. kerroksen käytävillä.

27.8. Fuksisport
Rentoa pelailua ja leikkimistä urheilullisessa hengessä.

29.8. Tiedebasaari & Järjestötori
Kumpulan laitokset ja järjestöt esittäytyvät klo 13-16 Physicumin aulassa. Tässä tapahtumassa pääset mm. kiertelemään kumpulalaisten järjestöjen ständeillä. Tule ihmeessä moikkaamaan ainakin Matrixia!

28.8. Rehtorin kättely
Rehtori pitää virallisen tervetulopuheen Päärakennuksella Senaatintorin kupeessa.

28.8. Helsinki City Tour
Tutustutaan yhdessä opiskelun ja matemaatikkojen kannalta tärkeisiin paikkoihin Helsingin keskustassa. Yhteislähtö rehtorin kättelyn jälkeenTuomiokirkon portailta. Odotamme rehtorin kättelystä tulevat mukaan!

28.8. Fuksipiknik
Fuksipiknik iltapäivällä Kaivopuistossa hyvässä seurassa.

30.8. Kumpula-suunnistus
Tärkeisiin paikkoihin tutustumista Kumpulassa suunnistuksen muodossa. 

30.8. Matlun fuksibileet
Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan tiedekuntajärjestö Matlun fuksibileet.

2.9. Yliopiston avajaiskarnevaalit
Yliopiston avajaiskarnevaalit keskustakampuksella klo 14 alkaen. Mahdollisuus tutustua erilaisiin yliopistolla toimiviin järjestöihin. Lisäksi myynnissä haalarimerkkejä ja tarjolla erilaista naposteltavaa ja juotavaa.

2.9. Limeksen Ex Tempore -bileet
Limeksen järjestämät fuksibileet.

4.9. Fuksiolympialaiset
Lisää rentoa pelailua ja leikkimistä, tällä kertaa kilpailullisen rastikierroksen muodossa.

12.9. Fuksiaiset
Matrixin fuksiaiset, Klusterilta Kokoushuoneesta. Kierrätte ympäri Helsinkiä rasteilla, joissa suoritatte tehtäviä. Fuksiaiset on kautta aikojen ollut fuksien lempitapahtuma - tätä et halua missata!

27.9. Fuksiseikkailu
HYYn järjestämä koko yliopiston laajuinen Fuksiseikkailu vie sinut ja joukkueesi ympäri Helsinkiä! Pääset kiertämään rasteja niin humanistien kuin lääkiksen luona! 

18.9. Nintendo-ilta
Fukseille tarkoitetussa Nintendo-illassa voivat niin kokeneet konkarit kuin ensimmäistä kertaa konsolia koskettavat ottaa mittaa toisistaan hauskoissa turnauksissa! Vapaata pelausta myös, ja mukaan voi ottaa myös omia laitteita! Klusterilla. 

29.9. Fuksisitsit
Opetellaan yhdessä akateemisten pöytäjuhlien etikettiä.

2.-4.11. KJYR eli Fuksiristeily Tukholmaan
Kumpulan järjestöjen yhteisristeily, tutummin fuksiristeily Tukholmaan.