Logo

Matematiikan opiskelijaryhmä Matrix ry


Helsingin yliopiston matematiikan opiskelijoiden ainejärjestö

Unohditko salasanasi?
Unohditko käyttäjätunnuksesi?
Fuksille

Tervehdys!
Terve uusi opiskelija, eli fuksi! Olet löytänyt käsiisi matematiikan opiskelijaryhmä Matrix ry:n tervehdyksen - ja kuten matemaatikoilla on tapana, aloitetaan teksti määrittelemällä pari käsitettä. Matematiikan opiskelijaryhmä Matrix ry, tuttavallisemmin Matrix, on matematiikan ainejärjestö Helsingin yliopistossa. Ainejärjestö puolestaan on lähin taho, jota kiinnostaa juuri sinun opiskelusi ja hyvinvointisi opiskelijanäkökulmasta. Matrixin voimavara on todella monipuolinen toiminta värikkäälle jäsenistölleen. Järjestämme aktiivisesti tapahtumia niin rentojen hengailujen, sitsien, urheilun kuin kulttuurinkin muodossa, sekä tärkeänä lisänä osallistumme opetuksen kehitykseen. Lisäksi Matrix tekee yhteistyötä monen yrityksen kanssa. Tarjoamme siis todella jokaiselle jotakin.

Ainejärjestön aktiivit ovat tavallisia opiskelijoita, joita kaikkia kiinnostaa jokin osa-alue ainejärjestötoiminnassa. Sinäkin olet tervetullut järjestämään mitä ikinä haluatkaan, jos sellainen sinua kiinnostaa! Nykyisten Matrix-toimijoiden kuvat ja yhteystiedot löydät Hallitus ja virkailijat -sivulta.

Matemaatikoita voit tavata ympäri Kumpulaa, mutta jos mieltä askarruttaa jokin kysymys, kannattaa ehdottomasti suunnata suoraan Exactumin kolmannen kerroksen "Komeroon". Komero on meidän ikioma opiskelijahuoneemme, josta löytyy muun muassa kahvia, lautapelejä, muutama tietokone, vanhoja jääriä (jotka auttavat kuitenkin erittäin mieluusti matemaattisissa ongelmissa), lainattavissa olevia kurssikirjoja ja syksyllä toivon mukaan myös sinä! Komero saattaa tuntua jännittävältä paikalta, mutta lupaamme, että siitä voi tulla toinen kotisi, kunhan kerran uskaltaudut sisään! 

Mitä luultavimmin olet siirtymässä elämässäsi uuteen ja ihmeelliseen vaiheeseen. Ehkä tulet suoraan lukiosta tai ammattikoulusta, ehkä olet jo kokenut yliopisto-opiskelija, tai jotakin siltä väliltä. On taustasi sitten mikä hyvänsä, muutamasta selviytymisvinkistä tuskin on haittaa. Olet nyt täysin vastuussa itsestäsi ja omista opinnoistasi. Varo akateemisesta vapaudesta huumaantumista! Pahinta onkin, kun vääristä valinnoistaan ei voi syyttää ketään muuta kuin itseään. Fuksivuodesta kannattaa ottaa kaikki irti! Kokeile kognitiotieteen sivuaineopintoja, hairahda kiertotielle aamun pikkutuntien kotimatkalla, nappaa kurssi jonka nimikään ei sano sinulle yhtään mitään ("topologia?"), ja aloita rohkeasti keskusteluja tuntemattomien ihmisten kanssa. Saat valitettavasti elämässäsi vain yhden matematiikan fuksivuoden. Tasapainoile siis ilolla ja vaikka hieman horjahdellen akateemisten rientojen ja luentojen välissä. Sen kanssa sinua auttavat mielellään tuutorimme, jotka ovat olemassa sinua ja kanssafuksejasi varten. Me matrixlaiset pyrimme tekemään opiskelustasi unohtumatonta!

Yhden asian voimme sinulle luvata: Matematiikka on parasta, mitä voi opiskella! Siltä se ei kuitenkaan aina tunnu. Harva ala tarjoaa samanlaisia ymmärtämättömyyden tunteita. Joskus kahden tunnin luennosta saa kiinni noin kolmen lauseen verran ja laskaritehtävätkin saattavat silloin tällöin näyttää arabian kielioppitehtäviltä. Toistuvat ahaa-elämykset tarjoavat kuitenkin aina uutta intoa jatkaa opiskelua. Harva ala myöskään harjoittaa yhtä tehokkaasti ajattelua ja sinnikkyyttä! Aluksi matematiikka saattaa vaikuttaa hajanaiselta kentältä, kun ensimmäisen vuoden kurssit käsittelevät vain palasia tästä. Myöhemmin eri matematiikan alat kuitenkin kietoutuvat kauniisti yhteen - mitä korkeammalle kiipeät matematiikan opinnoissasi, sitä kauemmas näet. Älä siis säikähdä deltaa ja epsilonia. Vielä jonain päivänä ne ovat ystäviäsi!

Tervetuloa mukaan! Ehkä kohtaamme syksyllä Exactumissa. Pääovesta sisään, kierreportaita kolmoskerrokseen, käytävää eteenpäin, sisään oikella olevasta meemeillä vuoratusta ovesta ja vihreälle sohvalle istumaan. Sieltä meidät matemaatikot löytää! Ja muista, että matemaatikolle todellinen maailma on vain yksi erikoistapaus.

Terveisin,
Matrixin hallitus 2021