Logo

Matematiikan opiskelijaryhmä Matrix ry


Helsingin yliopiston matematiikan opiskelijoiden ainejärjestö

Unohditko salasanasi?
Unohditko käyttäjätunnuksesi?
Järjestö

Matematiikan opiskelijaryhmä Matrix ry on Helsingin yliopiston matematiikan opiskelijoiden ainejärjestö. Yhdistyksen toiminta juontaa juurensa kevääseen 1991, jolloin perustettiin Matematiikan opiskelijaryhmä. Nimi Matrix otettiin käyttöön 1.3.1995 – tämä päivä onkin nykyään Matrixin vuosipäivä. Matrix rekisteröitiin HYY:n alaiseksi 1997 ja yhdistysrekisteriin 18.10.1999. Jäseniä Matrixilla on nykyään noin 400.

Matrix järjestää jäsenilleen erilaista virkistys- ja vapaa-ajantoimintaa kuten ekskursioita, pöytäjuhlia, saunailtoja, hengailuja sekä bileitä. Pidämme myös huolen fuksien, uusien opiskelijoiden, tutustuttamisesta yliopistomaailmaan järjestämällä syksyisin runsaasti fuksitapahtumia ja toimimalla yhteistyössä tiedekunnan kanssa tuutoriasioissa. Perinteisiä tapahtumia ovat esimerkiksi suositut pikkujoulut, vuosijuhlat maaliskuun alussa ja syksyn teemabileet sekä syksyiset fuksitapahtumat kuten fuksiaiset ja fuksisitsit.

Matrix tukee matematiikan opiskeluun liittyvää toimintaa muun muassa organisoimalla opintopiirejä perus- ja aineopintokurssien tueksi sekä ylläpitämällä opiskelijahuoneessa pientä matematiikan, tietojenkäsittelytieteen, fysiikan ja kemian kirjastoa. Lisäksi Matrix on mukana matematiikan ja tilastotieteen osaston kanssa järjestämässä kaikille osaston opiskelijoille suunnattua opiskelijakollokviota ja toimii matematiikan opiskelijoiden edunvalvojana yliopistolla.

Matrixin koti on Komero, Exactumin kolmannen kerroksen opiskelijahuone C338. Nimi juontaa juurensa ajoilta, jolloin matematiikan laitos (nyk. matematiikan ja tilastotieteen osasto) sijaitsi vielä keskustakampuksella ja opiskelijoille annettiin käyttöön siivouskomeron kokoinen tila. Komero on suosittu opiskelijoiden taukopaikka. Siellä on tarjolla edullista kahvia, teetä ja erilaista naposteltavaa. Myös erilaisten Matrix-tuotteiden kuten haalarimerkkien ostaminen on mahdollista – jäseneksikin voi liittyä ja jäsenyyden vahvistaa Komerossa. Lisäksi Matrix jakaa n. 20 muun järjestön kanssa Matlun Christina Regina -klusterin Domus Gaudiumilla eli Kolmannella ylioppilastalolla osoitteessa Leppäsuonkatu 11.

Jäseneksi

Miksi kannattaa liittyä?
Matrix ry:n jäsenyys on oiva tapa päästä mukaan matematiikan opiskeluun, yliopistoelämään sekä ainejärjestötoimintaan. Tämän lisäksi Matrix järjestää vuoden aikana runsaasti tapahtumia ja ekskursioita, joihin jäsenet ovat etuoikeutettuja osallistumaan. Yleensä myös pääsy- ym. maksuja sponsoroidaan jäsenten osalta.

Liittyminen
Jäseneksi voi liittyä kuka tahansa Helsingin yliopiston matematiikan pää- tai sivuaineopiskelija. Jäseneksi liitytään näiden nettisivujen kautta oikeasta yläkulmasta kohdasta "Liity jäseneksi".

Vahvistaminen
Jäsenyytensä voi vahvistaa tällä hetkellä ainoastaan Komerossa jonkin hallituslaisen ollessa paikalla. On mahdollista vahvistaa jäsenyytensä useammaksi vuodeksi kerralla maksamalla yhtä monen vuoden maksun. Jos jäsenyyttä ei vahvista 31.7. mennessä, hallitus voi erottaa jäsenen yhdistyksestä.

Nauhoitetut ja kunniajäsenet
Seuraaville henkilöille on myönnetty Matrix ry:n järjestönauha:

Jarkko Sutela
Hanna Jäntti
Terhi Hautala
Kirsi Kontinen
Jouni Haapakoski
Åsa Hirvonen
Juan Sanchez
Hanna Uotila
Antti Salmivaara
Jaakko Toivonen
Saara Syrjäsuo
Jouni Seppälä
Hanna Mäkinen
Anne Kotiharju
Robert Service
Ville Heino
Mika "Roope" Tikkanen
Tiina Romu
Piia Nissinen
Anni "Lilli" Nevanlinna
Lauri Hellstén
Eija Muhonen
Anssi Leppäkoski
Ossi Syrjänen
Harri Auvinen
Ossi Mauno
Johanna Rämö
Arto Piironen
Susanna Oksanen
Janne Sirén
Tero Pirinen
Vesa Piilola
Salla Kilpinen
Noora Nuutinen
Senni Ryhtä
Maija Karesvuori
Juuso Nieminen
Suvi Tuukkanen
Tiia Björk
Auli Salmi
Tuomas Toivio
Olli-Pekka Lindström
Juri Gyllström
Selina Lehtoranta
Antti Koivurova
Pinja Lappalainen
Jasmine Lindelöf
Max Salmi
Ilari Saunamäki
Viivi Tiihonen
Annika Taina
Ira Laihanen

Yhdistyksen kunniajäseniksi on kevätkokouksessa 1999 hyväksytty Matrix-nimen keksinyt Oscar Salonaho ja Matrixin logon suunnitellut Tatu Suomi.