Kirjaudu sisään

Juhlat & hengailut

Matrix järjestää vuoden mittaan paljon erilaisia juhlia ja hengailuita. Mukaan mahtuu sekä perinteisiä juhlia, että uusia innovaatioita vuosittain. Kaikista juhlista ja hengailuista tiedotetaan Matrixin tiedotuskanavilla. Omien tapahtumien lisäksi Matrix osallistuu vuosittain muiden myös muiden tahojen järjestämiin tapahtumiin, näistä voit löytää lisätietoa yleiset tapahtumat -välilehdeltä.

Sitsit
Sitsit ovat akateemisia pöytäjuhlia, joille yleensä pukeudutaan hienosti. Pöytäjuhlilla lauletaan perinteisiä sitsilauluja sekä nautitaan kolmen ruokalajin illallisesta juomineen. Perinteisesti Matrix järjestää sitsit useampaan otteeseen vuoden aikana. Syksyn alussa järjestetään fuksisitsit, joilla fukseille opetetaan sitsiperinteet ja -käytännöt ja joilla päästään tutustumaan tavanomaisiin sitsilauluihin. Loppuvuodesta järjestetään pikkujoulusitsit, jolloin sitsataan jouluteemaisesti. Kevään puolella pyritään järjestämään ainakin kahdet sitsit vaihtuvalla teemalla. Jotkut sitseistä järjestetään yhdessä jonkun muun järjestön kanssa, jolloin on mahdollisuus päästä tutustumaan muidenkin kuin matemaatikkojen sitsiperinteisiin ja tapaamaan ihmisiä muista järjestöistä. Aikaisempia sitsiteemoja ovat olleet mm. kaverisitsit, joille sai ottaa mukaan yhden järjestön ulkopuolisen kaverin, Under the Sea -sitsit yhdessä Resonanssin ja Fyysikkokillan kanssa, tistiS-sitsit yhdessä TKO-älyn kanssa, joilla sitsit suoritettiin nurinkurin lopusta alkuun sekä ystävänpäiväsitsit Resonanssin kanssa.

Vuosijuhlat
Vuosijuhlilla tarkoitetaan ikään kuin järjestön synttärijuhlia. Matrixin vuosijuhlat järjestetään perinteisesti maaliskuun alussa olevana viikonloppuna sen kunniaksi, että Matrix sai nimensä 1.3.1995. Tapahtumana vuosijuhlien voidaan ajatella olevan kuten sitsit, mutta hienommat. Pukukoodi on arvokkaampi ja ruoka ja miljöö ovat laadukkaampia kuin normaaleilla sitseillä. Normaaleista sitseistä poiketen vuosijuhlilla kuullaan myös juhlapuheita mm. Matrixin puheenjohtajalta sekä tiedekunnan edustajalta. Lisäksi vuosijuhlilla palkitaan ansioituneita matrixlaisia kunnianauhoilla. Perinteisesti joka viides vuosi järjestetään normaalia suuremmat ja hienommat vuosijuhlat. Vuosijuhlat ovat ehdottomasti yksi vuoden kohokohdista matrixlaisille!

Syksyn bileet
Matrix järjestää joka syksy lukuvuoden alussa suuret ja suositut syksyn bileet. Bileillä on joka vuosi uusi teema, jonka mukaan osallistujien odotetaan pukeutuvan. Parhaiten pukeutuneet palkitaan mitä hulppeimmilla palkinnoilla. Vanhoja teemoja pääset näkemään Komeron seinälle olevien julisteiden avulla, sillä bileitä varten suunnitellaan aina oma mainosjuliste. Komerosta löytyy julisteet vuodesta 2007 alkaen. Viime vuosina bileisiin on saatu myös bändi soittamaan ja bileissä on päästy nauttimaan livemusiikista. Syksyn bileet järjestetään perinteisesti Alina-salissa Uudella ylioppilastalolla lokakuussa. 

Klusterihengailut
Klusterihengailut ovat perinteinen tapahtuma, joka järjestetään noin kuukauden välein, tai vähintään useamman kerran vuodessa. Klusterihengailuissa mennään Matlu-Klusterille viettämään aikaa. Klusterihengailuihin kuuluu hauskaa matemaatikkoseuraa, pientä naposteteltavaa, lautapelejä, pallo- ja kuppipelejä, karaoken laulamista sekä rakas Urho-karhu. Klusterihengailuissa saattaa joskus olla teemoja tai ne voivat olla järjestettynä yhteistyössä jonkun toisen järjestön kanssa.