Kirjaudu sisään

Turvallisemman tilan periaatteet

Matrixin turvallisemman tilan periaatteet on luotu lisäämään järjestössä toimimisen turvallisuutta ja yhdenvertaisuutta sekä varmistamaan, että kaikki osapuolet tuntevat olonsa tervetulleiksi. Virallisen Matrixin hallituksen kokouksessa hyväksytyn dokumentin löydät täältä.

Matlu-klusterilla järjestettävissä tapahtumissa Matrix noudattaa Matlu-klusterin turvallisen tilan periaatteita. 

HYYn tiloissa järjestettävissä tapahtumissa Matrix noudattaa HYYn turvallisemman tilan periaatteita. 

Muissa Matrixin tapahtumissa noudatetaan alla olevia Matrix ry:n turvallisemman tilan periaatteita.

Ota muut huomioon
Kohtele muita, niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan. Pyri siihen, että ketään ei jätetä yksin tai ulkopuolelle. Ole ystävällinen, kohtelias ja avoin. Pyri kuuntelemaan ja keskustelemaan avoimesti muut huomioon ottaen. 

Kunnioita
Kohtele muita kunnioittavasti. Kunnioita muiden rajoja, koskemattomuutta ja erilaisuutta. Älä tee oletuksia muiden ihmisten sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, elämänkatsomuksesta, identiteetistä tai muusta vastaavanlaisesta ominaisuudesta. Kunnioita muiden erilaisia taustoja, näkemyksiä ja kokemuksia ja anna niille tilaa. Älä syrji, ahdistele, kiusaa tai käyttäydy muuten epäkunnioittavasti toista kohtaan. Muista: ei tarkoittaa ei. 

Pidä huolta
Pidä huolta ympäröivästä tilasta ja irtaimistosta. Pidä huolta itsestäsi ja myös muista ympärillä olevista. Pidä huolta, että apua tarvitseva henkilö saa tarvitsemaansa apua. Mikäli et itse osaa auttaa, ota yhteyttä vastuuhenkilöihin. Hätätilanteessa soita yleiseen hätänumeroon 112. 

Noudata ohjeita
Noudata yhteisiä pelisääntöjä ja käyttäydy järkevästi. Pyri puuttumaan epäasialliseen toimintaan ja ilmoita asiasta vastuuhenkilöille tai häirintäyhdyshenkilöille. Mikäli tarvitset ongelmatilanteissa apua tai tukea, pyydä sitä.

Yhteystiedot häirintätilanteessa
Matrix ry:n häirintäyhdyshenkilöt
Matrix ry:n häirintäyhteydenottolomake
HYYn häirintäyhdyshenkilöt